Prova på att dreja hos Hjortslunds Stengods!

Drejelev
Kom själv, tillsammans med din käresta/vän eller ta med kompisarna/arbetsgrupp etc! Ni kan vara upp till nio personer samtidigt. Alla får prova på. De som inte drejar har trevligt under tiden de väntar. På köpet får ni kunskap om hur tillverkning av keramik går till. Och dessutom vad som är skillnaden mellan lergods och stengods! Inga förkunskaper krävs.

– Konsten att dreja (för grupp 4-9 pers.)
Kort genomgång hur tillverkning av keramik går till. Vi gör var sin lerboll tillsammans, ett s.k. ämne. Jag – Anneli drejar en skål och talar om hur man gör. Sedan centrerar jag lerbollarna åt er. Tre personer kan börja dreja samtidigt. När de är klara med sina skålar byter vi så alla får dreja.

Under tiden finns det te och kaffe med något gott tilltugg. Ni deltar också i en frågesport om keramik. Information för att klara uppgiften finns på plats för den som söker! 1:a pris är en valfri soppskål (ej ur servis ”Erik G:son Hjort”) från utställningen.

Tidsåtgång ca 1-2 timmar.

Pris: 325 kr/person. Priserna gäller mellan 4 -9 personer! Tid för drejning måste förbokas. Åldersgräns 15 år.

 

– Gör en egen skål att ta hem som minne
Kort genomgång hur tillverkning av keramik går till. Vi gör var sin lerboll tillsammans, ett s.k. ämne. Jag – Anneli drejar en skål och talar om hur man gör. Ni övar centreringens grunder och genomför hela drejningsprocessen från lera till färdig produkt. Tre personer kan börja dreja samtidigt. När de är klara med sina skålar – och om ni är fler än tre – byter vi så alla får dreja.

Under tiden finns det te och kaffe med något gott tilltugg. Ni deltar också i en frågesport om keramik (för grupp 4-9 pers.). Information för att klara uppgiften finns på plats för den som söker! 1:a pris är en valfri soppskål (ej ur servis ”Erik G:son Hjort) från utställningen.

Tidsåtgång ca 2 timmar.

Jag gör sedan klart skålarna. Skålarna genomgår hela processen från drejad till bränd i den glasyr var och en önskat sig. Skålarna kan avhämtas omkring 1 ½ månad senare på Hjortslunds Stengods eller levereras till valfri plats, alt sänds mot fraktkostnad.

Pris: 1 pers. 900 kr, två pers. 1350 kr, 3 pers. 1800 kr, från 4 – 9 pers. 525 kr/person (+ ev. frakt). Pris inkl. moms. Tid för drejning måste förbokas. Åldersgräns 15 år.

Välkomna önskar Anneli!